B2C Europe

Internationaal logistiek service plaftorm E-commerce

HoofdkantoorAlmere (NL)
SectorE-commerce logistiek
Investering2015 - 2021

B2C Europe

B2C Europe is opgericht in 2000 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke platform voor e-commerce fulfilment, distributie en retour afhandeling van Europa. B2C Europe biedt e-commerce retailers en groothandels een platform voor efficiënte afhandeling van (internationale) logistieke vraagstukken.

Klanten van B2C Europe kunnen zowel lokaal als internationaal verkopen door gebruik te maken van het multi-carrier platform van B2C Europe met meer dan 100 aangesloten post- en verzendbedrijven. Via een eenvoudige interface krijgen e-tailers toegang tot de meest kostenefficiënte bezorgopties, inclusief douane-afhandeling, track & trace en retour afhandeling.

5 Locaties
170+ Medewerkers
100+ Partners

Op weg naar internationaal succes

De onderneming is in enkele jaren sterk geprofessionaliseerd. Door het aantrekken van een nieuwe CFO en het implementeren van een ERP systeem is de mate van financieel inzicht sterk verbeterd, waarmee in toenemende mate op winstgevende groei kon worden gestuurd en de onderneming financiële slagkracht kreeg om verder uit te breiden. Daarnaast is de commerciële slagkracht verbeterd door versterkingen in het management team.

Door de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden in onder andere China, Duitsland en nieuwe regio’s te ontwikkelen zoals Spanje en Frankrijk, wist de onderneming haar omzet in enkele jaren te verdrievoudigen en kan het klanten in heel Europa ondersteunen bij de last mile delivery.

Om de internationale groeiambities van B2C Europe verder te ondersteunen is in 2021 de onderneming verkocht aan Maersk. Het Deense transport conglomeraat wilde haar dienstverlening verder uitbreiden naar de e-commerce sector en was onder de indruk van het platform dat was ontwikkeld door B2C Europe. Via dit platform biedt Maersk haar klanten toegang via een eenvoudige interface tot meer dan 100 last-mile bezorgdiensten.

The Pontex team has been instrumental in B2C’s growth story, culminating in our landmark transaction with world leading logistics provider Maersk.

Jose Vega Vazques CEO & Founder - B2C Europe

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Frans van der Harst Partner
Thomas van Zanten Partner