Cubics

Full-service IT dienstverlener

HoofdkantoorTilburg (NL)
SectorIT dienstverlening
Investering2022
Websitewww.cubics.nl

Cubics

Cubics is een gevestigde ICT onderneming in Nederland die met name grotere MKB ondernemingen bedient. Ze leveren full-service ICT oplossingen op het gebied van IT Infrastructuur beheer, cloud infrastructuur, VoIP telefonie en cyber security. Cubics heeft een eigen cyber security product ontwikkeld (C-Fence) waarmee er ingespeeld wordt op de stijgende vraag onder bedrijven naar bescherming tegen cyber aanvallen. Cubics is gevestigd in Tilburg en Eindhoven van waaruit ze op dit moment circa 25.000 users bedienen. Het bedrijf heeft een lange historie (sinds 1933) en is door de jaren heen gegroeid tot de betrouwbare IT dienstverlener die het vandaag de dag is.

2 Locaties Nederland
50+ Medewerkers
25.000+ Gebruikers

Op weg naar een landelijke dekking via buy-and-build

Een onderdeel van het gezamenlijke groeiplan van Cubics en Pontex is het doen van overnames binnen het IT Managed Service Provider landschap. In 2021 heeft Cubics een eerste belangrijke stap gezet met de overname van een ICT bedrijf in de regio. Samen met Pontex streeft Cubics ernaar om een landelijke speler te worden binnen de IT-dienstverlening.

Het codewoord bij deze overnamestrategie is ‘partnerships’. Cubics vindt het belangrijk dat ondernemers en/of managementteams van overnamekandidaten verbonden blijven en mee-investeren in de Cubics Groep. Op deze manier kan Cubics samen met mede-ondernemers bouwen aan een lange termijnplan, waarin de dienstverlening naar de klant geoptimaliseerd kan worden. Het feit dat de ondernemers aan het roer blijven en als partners toewerken naar eenzelfde resultaat, sluit perfect aan bij de focus van minderheidsinvesteerder Pontex.

We kunnen blijven ondernemen op de manier zoals we dat graag willen, en hierbij worden we gesteund door een krachtige en ervaren aandeelhouder.

Ard Smulders Algemeen Directeur - Cubics

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Franck Marra Partner
Daan Röttger Investment Manager
Robin Schoonveld Investment Associate