e-fiber

Glasvezelnetwerk ontwikkelaar

HoofdkantoorZeist (NL)
SectorTelecommunicatie
Investering2016 - 2018

e-fiber

E-fiber is ontwikkelaar, installateur en exploitant van glasvezelverbindingen in Nederland. De onderneming legt zich toe op het ontwikkelen, aanleggen en commercialiseren van glasvezelverbindingen naar woningen (Fiber to the Home) buiten de Randstad.

E-fiber is beheerder van een open glasvezelnetwerk waarop providers als Odido, Youfone (KPN) en Fiber hun diensten aanbieden zodat de consument keuze heeft uit een ruim aanbod van verschillende type abonnementen en providers.

De onderneming is een initiatief van enkele industrie experts en het voormalige Pontex Investment Partners team welke in 2016 gezamenlijk een joint venture oprichtten voor de verdere uitrol van glasvezelverbindingen in Nederland.

25.000 Aansluitingen in 2 jaar
10+ Medewerkers
200.000+ Aansluitingen in pipeline

Snelle verbindingen en groei leiden tot succesvolle exit

In 2016 richt het voormalig Pontex team samen met management een joint venture op voor de uitrol van glasvezel naar rurale gebieden. Binnen twee jaar na de start zijn er 25k huishoudens aangesloten, zijn er 50k aansluitingen in ontwikkeling en is er een pipeline van nog eens 150k aansluitingen.

De snelle ontwikkelingen en groei van de onderneming leiden in 2018 tot een succesvolle verkoop aan Arcus Infrastructure Partners, een onafhankelijke private equity firma uit de UK met ruimschootse ervaring in Europese telecommunicatie en infrastructurele projecten. In 2022 sloot e-fiber zich daarna aan bij Open Dutch Fiber, een initiatief van een van ’s werelds grootste investeerders KKR en DTCP.

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Frans van der Harst Partner
Thomas van Zanten Partner