FincoEnergies

Platform voor duurzame energie oplossingen

HoofdkantoorRotterdam (NL)
SectorEnergie
Investering2016

Finco Fuel

Opgericht in 2013, is de FinCo Fuel Group (“FinCo”) een toonaangevend platform voor energietransitie met een gevestigde positie in de Noordwestelijke Europese markten voor weg- en scheepstransportbrandstoffen. Naast conventionele brandstoffen heeft Finco heeft een innovatief portfolio van producten, waaronder lage/middel/hoge biobrandstofmengels en schone maritieme brandstoffen. Met haar geïntegreerde platform biedt FinCo verschillende oplossingen om klanten te ondersteunen in hun decarbonisatie-inspanningen. Naast het leveren van brandstoffen ondersteunt Finco haar klanten bij hun

6 Landen actief
225+ Medewerkers
61% Bio-producten

Maatwerk verduurzaming

Op basis van jarenlange ervaring in de energiesector en kennis van de eindgebruiker, weet Finco als geen ander de behoefte tot verduurzaming vorm te geven in praktische maatwerk oplossingen.

Met Pontex aan boord is dit aanbod verder verbreed, zowel door internationale overnames als investeringen in innovatie en productontwikkeling. Zo is Finco verder uitgebreid in Duitsland en Zwitserland, worden biobrandstoffen uit bijvoorbeeld frituurolie ontwikkeld en is een platform opgezet waarmee klanten toegang krijgen tot CO2 certificaten om hun behoefte aan emmissiereductie in te vulllen.

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Frans van der Harst Partner
Iris Hesselink Partner