Fletcher Hotels

Nederlandse hotelketen

HoofdkantoorNieuwegein
SectorHoreca
Investering2016 - 2021

Fletcher Hotels

Fletcher Hotels is een Nederlandse hotelketen die werd opgericht in 1997. Met een breed aanbod van authentieke hotels en-restaurants voor zowel particulieren als zakelijk gasten is Fletcher Hotels inmiddels niet meer weg te denken uit het hotellandschap. Fletcher Hotels heeft meer dan 110 hotels op locaties door heel Nederland, veelal nabij natuur en cultuur, waardoor het in aantal hotels de grootste hotel keten van Nederland is. Van weekend naar zee in hotel Scheveningen, tot romantisch trouwfeest in kasteel Erestein of culinair genieten in restaurant De Kromme Dissel, er is altijd een Fletcher Hotel in de buurt.

32 Nieuwe hotels in periode 2016-2021
5.000+ Medewerkers
Nr. 1 Hotelketen Nederland

Groei van 73 naar 102 hotels

Als minderheidsaandeelhouder maakte Pontex het mogelijk voor het Fletcher management om een management-buy-out te realiseren.

Tijdens de investeringsperiode is gezamenlijk met management een buy-and-build strategie uitgerold. Hierdoor groeide het aantal Fletcher hotels in Nederland van 73 tot 102 tussen 2016 en 2021.

Het investeringsteam van Pontex ondersteunde management bij financiele en strategische vraagstukken zoals senior (her)financieringen, en met kennis, kunde en kapitaal bij overnames van hotel portefeuilles.

In 2021 hebben de aandeelhouders van Fletcher, inclusief Pontex, een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria.

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Franck Marra Partner
Daan Röttger Senior Investment Manager