Noordlease

Leasemaatschappij voor mobiliteitsoplossingen

HoofdkantoorGroningen (NL)
SectorMobiliteitsoplossingen
Investering2014 - 2017

Noordlease

Noordlease (nu onderdeel van MHC Mobility) is een Nederlandse lease maatschappij voor zakelijke en particuliere leaserijders. Noordlease is in 1982 opgericht en richt zich met name op de Noord Nederlandse leaserijder. Tijdens de investeringsperiode had Noordlease een leasevloot van ca. 10.000 auto’s in een mix van zakelijke en private lease. Door als een van de eerste maatschappijen private lease te introduceren, heeft Noordlease een blijvende bijdragen geleverd aan de vormgeving en acceptatie van private lease in Nederland. Private lease is sindsdien gegroeid tot een product welke nu niet meer weg te denken is uit het particuliere automotive landschap.

10.000 Leasevloot
47+ Medewerkers
+20% Groei private lease vloot

Succesvolle Management Buy Out

Als minderheidsaandeelhouder maakte Pontex het mogelijk voor management van Noordlease om een management-buy-out te realiseren en daarmee een nieuwe fase in te gaan. Als financieel aandeelhouder ondersteunde het investeringsteam van Pontex management bij strategische en financiele vraagstukken zoals het ophalen van senior- en mezzanine financiering, het verkoopproces aan MHC Mobility en bijbehorende overwegingen.

Noordlease heeft tijdens de investeringsperiode gewerkt aan organische groei van de leasevloot welke geleid heeft tot een groei van de private leasevloot van ca. 20%. De snelle groei en innovativiteit van Noordlease werd ook opgemerkt door het Japanse conglomoraat Hitachi, welke Noordlease in 2016 kocht en onderdeel heeft gemaakt van haar lease maatschappij MHC Mobility.

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Frans van der Harst Partner
Daan Röttger Senior Investment Manager