Vadeko

Specialist in prefab houtskeletbouwconstructies

HoofdkantoorWinsum (NL)
SectorNieuwbouw (prefab)
Investering2020
Websitevadeko.nl

Vadeko

Vadeko is specialist in het ontwerpen, produceren en monteren van duurzame en kostenefficiënte prefab houtskeletconstructies. Vadeko heeft een compleet productaanbod van prefab dakelementen, gevelelementen tot complete woningcasco’s en is in staat om zowel enkelvoudige als seriematige projecten uit te voeren. Prefab als constructiemethode is zowel tijd als kostenefficiënt ten opzichte van traditionele methoden. Bouwen met hout kent daarnaast veel voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Zo is hout hernieuwbaar, slaat het CO2 op en zijn houten bouwelementen lichter dan elementen gebouwd met traditionele materialen, wat zorgt voor minder stikstof uitstoot op de bouwplaats.

2 Locaties
100+ Medewerkers
250.000m2 HSB-elementen p/j

Schaalvergroting en industrialisatie in de bouw

Om de automatisering van en industrialisatie in de bouw naar een hoger niveau te tillen zijn Vadeko en Pontex van mening dat het vergroten van schaal belangrijk is om in staat te zijn klanten op een vooruitstrevende en hoogwaardige manier te kunnen blijven bedienen. Vadeko heeft uitvoering gegeven aan deze visie door een nieuwe productiehal neer te zetten met een geautomatiseerde productielijn met zeven-assige robotarmen.

Vadeko heeft in 2022 haar schaal verder vergroot door Timmerbedrijf Notebomer uit Marum over te nemen.

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Franck Marra Partner
Luuk Boere Investment Associate