WellGear Group

Specialist in onderhoud en ontmantelen van opslag- en boorputten

HoofdkantoorWesterbork (NL)
SectorTechnische dienstverlening energiesector
Investering2019

WellGear

WellGear biedt hoogwaardige diensten voor het onderhouden (snubbing, workover) en ontmantelen (decommissioning) van opslag- en boorputten. snubbing en workover helpt bestaande putten efficiënter en veiliger te produceren, waar decommissioning van putten het einde van de levensduur markeert, zodat de omgeving kan herstellen.

WellGears klanten zijn gerenommeerde bedrijven in de onshore en offshore olie-, gas-, geothermische, waterstof- en zoutholte-industrie. Op dit moment is WellGear gevestigd in de Nederland, GB, Abu Dabi, Australie en de VS, van waaruit ze hun diensten uitvoeren over de hele wereld.

De hoge kwaliteitsnormen van het bedrijf worden ondersteund door ervaren personeel en moderne en technisch hoogstaande units, die deels in eigen huis worden vervaardigd.

WellGear heeft een uitstekende veiligheidsreputatie en hoge klanttevredenheid.

5 Locaties wereldwijd
300+ Medewerkers
700+ Succesvolle projecten wereldwijd

WellGear draagt bij aan duurzame energie services

WellGear speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Sinds de oprichting heeft WellGear bijgedragen aan het verbeteren van de efficiëntie in de energiesector. Daarnaast speelt WellGear een grote rol bij het grote aantal boorputten die veilig en efficient moeten worden afgebouwd over de hele wereld.

Verder helpt WellGear bij het implementeren van meer duurzame energiebronnen zoals het beschikbaar maken van  geothermische energie. Verder hebben ze succesvolle projecten met betrekking tot de opslag van waterstof  uitgevoerd. WellGear heeft als eerste ter wereld een snubbing-operatie uitgevoerd onder waterstofomstandigheden. Dit alles doen ze met volledig-elektrische units die zorgen voor een verminderde uitstoot bij de werkzaamheden en ook minder geluidsoverlast voor de omgeving.

Betrokken investeringsteam

Vragen over onze investering of de onderneming? Neem contact op met een van de betrokken teamleden van Pontex Investment Partners.

Frans van der Harst Partner
Iris Hesselink Partner
Robin Schoonveld Investment Associate