Naar nieuwsoverzicht
12 april 2024

Buy-and-build: Blue Dragon versterkt zich met overname Webton

Bureaugroep Blue Dragon heeft het Twentse Webton overgenomen. Webton is al bijna 25 jaar actief op alle gebieden van online marketing, waaronder SEO, SEA, linkbuilding en webdesign.

De aansluiting van Webton bij de Blue Dragon Groep is gezien de ambities van beide bedrijven een logische stap. De performance marketing van de Blue Dragon Groep wordt direct versterkt en Webton profiteert van een breder palet aan dienstverlening en expertise voor hun klanten.

Erik Joosten (managing partner Blue Dragon): “Ons ecosysteem is een verzameling van specialisten, waar Webton met hun kennis en ervaring perfect bij past. Hun komst versterkt niet alleen de positie van Blue Dragon als toonaangevende bureaugroep, maar stelt ons ook in staat om onze klanten nóg beter te bedienen.”

Ton Heerze (eigenaar Webton): “We zijn erg blij om onderdeel van de Blue Dragon Groep te worden. Onze markt bevindt zich in een sterke consolidatieslag. Deze toetreding is belangrijk om dé online marketingspecialist van Twente te kunnen blijven. We zijn ervan overtuigd dat we als onderdeel van de Blue Dragon Groep samen met onze eigen 20 collega’s verder kunnen bouwen aan een geweldige toekomst. Persoonlijk vind ik het een voorrecht om in deze zeer ambitieuze bureaugroep met prachtige merken te kunnen blijven ondernemen.”

Webton blijft actief onder eigen naam en blijft gehuisvest in de Bethlehemkerk in Hengelo.