Naar nieuwsoverzicht
12 mei 2021

Hemink verwacht stevige groei en haalt NIBC Investment Partners aan boord

Hemink, specialist in vastgoedonderhoud en vastgoedverduurzamingsprojecten, heeft NIBC Investment Partners aan boord gehaald als partner om haar ambitieuze groeiambities waar te maken. NIBC Investment Partners verwerft hierbij een minderheidsbelang en zal met het bestaande management de snelle groei van het bedrijf verder uitbouwen.

De komende jaren wil Hemink, samen met haar operationele partners (“Het Energieteam”), inspelen op de verwachte vraag naar verdere verduurzaming van woningen als gevolg van onder anderen het Klimaatakkoord en de Green Deal. Bijna 6.5 miljoen bestaande woningen in Nederland zullen in de komende jaren energieneutraal gemaakt moeten worden. De missie van Hemink is en blijft het zo kostenefficiënt mogelijk verduurzamen van de (sociale) woningvoorraad in Nederland.

Directeur Jan van den Berg: “Samen met NIBC Investment Partners streeft Hemink er naar om haar positie als full-service vastgoedpartner op het gebied van onderhoud en verduurzaming verder te verstevigen en de onderneming op een duurzame manier uit te bouwen”. Hemink zal binnenkort een tweede vestiging openen in Amersfoort om het groeiende aantal klanten in deze regio ook in de toekomst optimaal van dienst te kunnen zijn. NIBC Investment Partners’ focus op minderheidsinvesteringen en haar langjarige kennis van de sector sluiten goed aan bij de wensen en ambities van het management.

”Hemink heeft een goede uitgangspositie om verder te groeien en draagt bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad. Wij kijken er naar uit om samen met het management de volgende stappen te zetten en Hemink’s bewezen groeipad te vervolgen,” aldus Brigitte van der Maarel, Managing Director NIBC Investment Partners.

Hemink Groep

Hemink is een landelijk opererende, vooruitstrevende en innovatieve dienstverlener op het gebied van vastgoed verduurzaming, afbouw, onderhoud en verbetering. Met vestigingen in Holten en Amersfoort richt zij zich middels een circulaire projectaanpak en focus op Resultaatgericht Vastgoed Onderhoud op grootschalige en intensieve onderhoudsprojecten. Deze projecten worden veelal gerealiseerd in bewoonde situaties voor woningbouwverenigingen, eigenaren en beheerders van residentieel en commercieel vastgoed, zorg- en onderwijsinstellingen. Hemink is in de jaren ’50 begonnen als schildersbedrijf onder leiding van Henny Hemink. Inmiddels heeft Hemink 250 medewerkers in dienst en is het bedrijf landelijk actief. De afgelopen jaren heeft Hemink haar omzet sterk zien groeien, voornamelijk gedreven door de groei van verduurzamingsprojecten. De omzet van Hemink bedroeg in 2020 ca. EUR 50 miljoen euro. Het management, bestaande uit Jan van den Berg, Robert Asbroek, Bert Voortman en Dennis Schasfoort zal aanblijven als meerderheidsaandeelhouder.

Voor meer informatiel, bezoek www.heminkgroep.nl  of volg Hemink via LinkedIn

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM.