Naar nieuwsoverzicht
11 oktober 2023

Pontex Investment Partners vindt in Blue Dragon eerste nieuwe partnership na verzelfstandiging

Den Haag 11 oktober 2023, Pontex Investment Partners (‘Pontex’) investeert een substantieel minderheidsbelang in Blue Dragon, een full service marketingbureau. Blue Dragon wil de komende jaren zowel organisch als met overnames verder groeien en wordt daarin nu ondersteund door de expertise en slagkracht van Pontex. Het is de eerste investering van Pontex sinds haar verzelfstandiging.

De Blue Dragon groep is gevestigd in Den Bosch en adviseert en ontzorgt klanten op het gebied van strategie & conceptontwikkeling, technologie, en online marketing. Met mkb-ondernemers, gerenommeerde farmaceuten en grote (internationale) partijen, heeft Blue Dragon over de jaren langdurige klantrelaties en een uitstekende reputatie opgebouwd. Blue Dragon is in de afgelopen decennia gegroeid tot een toonaangevende full service agency.

Die groei wil Blue Dragon versnellen om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in een door de snelle opkomst van AI en de verdergaande digitalisering in een continu veranderende markt . Met gerichte overnames wil het marketingbureau haar expertise, dienstenaanbod, en landelijke dekking verder versterken.

Erik Joosten en Harmen Hop, Managing Partners Blue Dragon: “Om onze ambitie, om een van de toonaangevende agencies van Nederland te worden, hebben we gekozen voor een samenwerking met Pontex. We hadden direct een klik met het team en we verwachten dat ze met hun M&A expertise de ideale sparringpartner en aanvulling zijn om onze droom te verwezenlijken.“

Franck Marra, Partner Pontex: “Met een hoog niveau van en sterke synergie tussen de verschillende disciplines, een brede en gecommitteerde aandeelhoudersbasis onder het personeel, en de drive om te innoveren, verwachten we dat partijen enthousiast zullen zijn om zich aan te sluiten bij de Blue Dragon groep. Het feit dat Blue Dragon voor Pontex heeft gekozen, zien we als verder bewijs dat er behoefte is aan onze onderscheidende investeringsaanpak: een minderheidsbelang in combinatie met hands-on support voor het management.”

De Blue Dragon groep
Blue Dragon is een innovatief en ISO gecertificeerde Digital Agency met in-house expertise binnen alle belangrijke facetten op het gebied van marketingcommunicatie. De onderneming is ontstaan uit verschillende fusies en overnames en werkt als een integrale groep van experts onder het Blue Dragon label, met alle medewerkers op dezelfde locatie in Den Bosch. Het klantenbestand van Blue Dragon bestaat uit o.a. uit MKB, een scala aan gerenommeerde farmaceuten en grotere (internationale) corporates.
Website: https://bluedragon.nl/nl/

Pontex Investment Partners
Pontex Investment Partners is een investeerder, gespecialiseerd in significante minderheidsbelangen in middelgrote Nederlandse ondernemingen. Met onze investeringen helpen we ondernemers hun groeiambities te realiseren, bijvoorbeeld door het doen van overnames (buy & build), of een deel van hun kapitaal te verzilveren (pre-exit).  Onze ambitie is om samen met de ondernemers de brug te slaan naar een volgende fase. Partnerschap en samenwerking staan daarbij centraal. Tijdens de investeringsperiode fungeren we als bruggenbouwers die ondernemers ondersteunen door het bieden van kennis, kunde en kapitaal, zonder hun rol te willen overnemen. Het Pontex team bouwt hiermee voort op haar historie en langjarige ervaring op dit gebied.
Website: www.pontex-ip.nl

Contact Pontex Investment Partners
Franck Marra – Partner
T: +31 6 15 02 83 13
E: franck.marra@pontex-ip.nl