Over Pontex Investment Partners

De brug naar een nieuwe fase

Investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen

Pontex Investment Partners is een investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen, waar partnerschap en de onderneming centraal staan. Pontex investeert in Nederlandse ondernemingen met ambitieuze management teams die verder willen groeien, en een onderscheidende marktpositie en bewezen business model hebben. Wij helpen ondernemers bij het realiseren van hun ambities door het bieden van kennis, kunde en kapitaal voor ondersteuning bij organische groei initiatieven en buy-and-build strategieën.

Een rijke geschiedenis, en bewezen strategie

Pontex, het voormalige NIBC Investment Partners, is een investeringsmaatschappij die is ontstaan door de afsplitsing van NIBC Bank, een middelgrote zakenbank met vestigingen in Nederland, Duitsland en Engeland. Bij NIBC Bank was het investeringsteam verantwoordelijk voor meer dan 50 investeringen in diverse sectoren.

In 2023 gaat het toenmalige investeringsteam van NIBC zelfstandig verder onder de naam Pontex Investment Partners. Met behulp van CommonWealth Investments als cornerstone investeerder verzelfstandigd het investeringsteam van NIBC en wordt een sterke basis gelegd voor de toekomst.

De visie en strategie blijft onveranderd, met een focus op middelgrote Nederlandse ondernemingen met ambitieuze ondernemers en gecommitteerde managment teams die betrokken willen zijn bij de groei van de onderneming. Daarom investeren wij in grote minderheidsbelangen of kleine meerderheidsbelangen, waar partnerschap centraal staat. Met het behoud van de meerderheid of substantieel belang in de onderneming profiteren onze medeaandeelhouders maximaal van de waardecreatie.

10+ Jaren historie
€ 250m Fonds kapitaal
8 Investerings professionals
13 Platform investeringen
1500+ Medewerkers bij onze investeringen
40+ Internationale kantoren wereldwijd van onze investeringen

Partnerschap voor optimale waardecreatie

Wij leveren een actieve bijdrage aan financiële en strategische vraagstukken waar nodig, met een focus op ondersteuning bij overnames, financiering en professionalisering van de organisatie. Wij bieden ons netwerk en expertise ter ondersteuning van het management team, om slagkracht te vergroten maar zonder hiermee de rol van management over te nemen.

Ontmoet het Pontex team

Wij zijn enthousiaste en gedreven professionals die elke dag hard werken om het verschil te maken voor onze portfolio investeringen door hen te ondersteunen, om samen met ondernemers de groeiambities te verwezenlijken.

Ontmoet ons team
Frans van der Harst Partner
Iris Hesselink Partner
Franck Marra Partner
Thomas van Zanten Partner
Mathijs Voogt Investment Manager
Daan Röttger Investment Manager
Luuk Boere Investment Associate
Robin Schoonveld Investment Associate
David Bakker Investment Analyst
Nathalie French Office Manager